Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Diplomski rad

Za studente šeste godine studija medicine Središnja medicinska knjižnica je osmislila niz usluga za pomoć pri pretraživanju literature, pravilnom navođenju korištene literature i oblikovanju diplomskog rada.

Pomoć pri pretraživanju

Središnja medicinska knjižnica za vas nabavlja širok raspon tiskanih i elektroničkih knjiga, časopisa i baza podataka. Sveobuhvatni pregled dostupan je u rubrici Izvori.

Trebate li pomoć pri pretraživanju literature za diplomski rad, možete nam se javiti putem obrasca  “Pitaj knjižničara”. Pri tome obavezno navedite svrhu pretraživanja te temu i vrstu rada.

SMK redovito organizira i radionice za učinkovito pretraživanje literature (vidi: Pretraživanje baze PubMed)

Pomoć pri oblikovanju rada i navođenju literature

Za pomoć u pravilnom navođenju korištene literature za vas smo osmislili Priručnik za citiranje.

SMK povremeno organizira i radionice za pravilno citiranje (vidi: FAQ diplomski).

Repozitorij Medicinskog fakulteta

Dr Med, institucijski digitalni repozitorij Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, zbirka je koja u digitalnom obliku okuplja, trajno pohranjuje i omogućuje slobodan pristup znanstveno-istraživačkoj, intelektualnoj i kreativnoj produkciji nastaloj radom ustanove, odnosno njezinih djelatnika i studenata. U ovaj repozitorij trenutačno se pohranjuju diplomski i doktorski radovi studenata, radovi djelatnika i suradnika fakulteta objavljeni u časopisima, knjige, poglavlja iz knjiga, izlaganja sa skupova te istraživački podaci.

Sukladno članku 40., stavku 11. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN 139/2013), studenti Medicinskog fakulteta obvezni su pohraniti diplomski rad u institucijski repozitorij u otvorenom pristupu.