Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Sustavni pregled literature

Sustavni pregled literature je sveobuhvatan pregled literature koji pokušava prikupiti sve empirijske dokaze koji odgovaraju unaprijed određenim kriterijima kako bi odgovorio na definirano istraživačko pitanje. Jedna od glavnih karakteristika sustavnih pregleda je i sustavno pretraživanje literature čiji je cilj pronalazak svih istraživanja.

Razlikuje se od „običnoga“ tematskog pretraživanja jer se koriste utvrđeni i transparentni koraci unutar protokola izrade sustavnih pregleda literature.

Knjižničari vam mogu dati specifične savjete vezane za neke od koraka izrade sustavnih pregleda, kao što su: odabir izvora pretraživanja, razvoj strategije pretraživanja, pretraživanje i izvor podataka, upravljanje rezultatima pretraživanja i pisanje metodološkog dijela rada.

Za preostale korake, kao što su razvoj protokola istraživanja, evaluacija studija i pisanje rada, obratite se voditelju istraživanja.

Odabir izvora

Strategije pretraživanja

Pretraživanje

Upravljanje rezultatima

Autorstvo

Alati

Sastanak

Ako planirate provesti sustavni pregled, obrate se knjižničaru i ugovorite sastanak kako bi vam mogao pomoći sa savjetima o svim aspektima postupka sustavnog pregleda.