Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
Izvori, Nastavnici
08.02.2024.

Objava radova u otvorenom pristupu bez troškova objave u Royal Society of Chemistry (RSC)

Obavještavamo vas da je u okviru pretplate na časopise Royal Society of Chemistry (RSC) krajem 2023. godine sklopljen Read & Publish ugovor kojim je hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici omogućeno objavljivanje neograničenog broja radova u otvorenom pristupu bez dodatnih troškova objave (APC – Article Processing Charges).

Ova mogućnost odnosi se na sve hrvatske znanstvenike, odnosno autore za korespondenciju kojima su matične ustanove uključene u pretplatu na časopise Royal Society of Chemistry, a identificirat će se na temelju službenih e-mail domena korištenih prilikom predaje rada.

Popis ustanova uključenih u pretplatu na Royal Society of Chemistry

Popis časopisa za objavu u otvorenom pristupu

Objavljeni radovi koji su prihvaćeni za objavu u razdoblju od 1.1.2023. do 31.12.2023. godine ispunjavaju uvjete za objavu u otvorenom pristupu prema ovom sporazumu, stoga će izdavač Royal Society of Chemistry autorima ponuditi mogućnost da se rad objavi u otvorenom pristupu (ukoliko već nije bio objavljen u otvorenom pristupu), kao i povrat sredstava kojima je financirana objava rada u otvorenom pristupu.

*Preuzeto s Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu