Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
Edukacije, Nastavnici
08.11.2023.

Radionice SMK u studenom: Autorski profili i CroRIS-CROSBI

1. Radionica oblikovanja i uređivanja autorskih profila u bazama podataka

Pronalaženje vlastitih radova u bazama podataka ponekad može biti komplicirano i problematično.

Kako bi mogli okupiti na jednom mjestu sve informacije o objavljenim publikacijama, potrebno je izraditi i urediti autorske profile u bazama podataka. Zašto je to potrebno? Zato što uređeni autorski profili u bazama podataka pomažu u informiranju oko produkcije, aktivnosti i vidljivosti pojedinca, ali i u povećanju vidljivosti institucije.

Ova radionica će vam pomoći da izradite i/ili uredite autorske profile u bazama podataka i na platformama: ORCID, Web of Science Researcher Profiles (Clarivate), Scopus Profile, GoogleScholar i CroRIS – CROSBI.

Termin i lokacija radionice: srijeda, 15. studenoga 2023. u 13 h u Kompjuterskoj učionici

Prijava putem prijavnog obrasca je obavezna.

2. Radionica za unos radova u Hrvatsku znanstvenu bibliografiju CroRIS–CROSBI

Odlukom uprave Medicinskog fakulteta, svi zaposlenici izabrani u znanstveno-nastavna, znanstvena i nastavna zvanja obavezni su svoje radove unijeti u bazu CROSBI.

U srpnju 2023. godine svi podaci iz baze CROSBI migrirani su u novi sveobuhvatni informacijski sustav znanosti Republike Hrvatske - CroRIS. Unos i ažuriranje radova, te uređivanje osobnih profila sada se izvodi u novom sučelju.

U bazu se unose radovi u znanstvenim časopisima, autorstvo i uredništvo knjiga u domaćem ili stranom izdanju, poglavlja u knjigama, stručni radovi, recenzirani radovi sa znanstvenih i stručnih skupova, mentorstva disertacija, patenti.

Prilikom upisa radova u bazu važno je i povezati rad s ustanovom, kako bi uneseni radovi bili vidljivi u profilu Medicinskog fakulteta.

Ako Vam je pri upisu radova u bazu potrebna pomoć, prijavite se na našu radionicu.

Termin i lokacija radionice: utorak, 28. studenoga 2023. u 15.30 h u Kompjuterskoj učionici

Prijava putem prijavnog obrasca je obavezna.

Ako imate dodatnih pitanja, javite se na smk@mef.hr.