Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija
Edukacije, Nastavnici, Studenti
24.06.2024.

Analiza podataka u istraživačkim projektima – tečaj za samostalno učenje

U ponudi obrazovnih programa Srca dostupan je novi tečaj za samostalno učenje: „Analiza podataka u istraživačkim projektima“. Tečaj je namijenjen istraživačima, studentima prijediplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija te svima koji su zainteresirani za analizu podataka i pisanje radova o istraživačkim projektima.

Cjeline tečaja prate etape analize podataka u znanstvenim projektima, kao i tehnologije koje potpomažu oblikovanje i dijeljenje rezultata analize. Polaznik se upoznaje s oblikovanjem Quarto dokumenata koji omogućuju povezivanje programskog kôda analize, njegovih rezultata, tablica i slika u jedan uređeni dokument. Obrađuju se postupci uvoza podataka i čišćenja podataka, s predstavljenim rješenjima čestih teškoća u ovim fazama analize. U cjelinama u kojima su predstavljene metode deskriptivne statistike i metode inferencijalne statistike korišteni podaci se detaljnije opisuju i prikazuju, te se statističkim testovima provjeravaju istraživačke hipoteze.

Upis i trajanje tečaja nisu vremenski ograničeni te polaznici tečaj mogu pohađati vlastitim tempom. U tečaju su primjeri pisani u programskim jezicima R i Python, te su dostupne i dodatne vježbe za polaznike koji se bolje žele upoznati s određenim sadržajima unutar cjelina. Sve cjeline istovremeno su otvorene, moguće ih je polaziti redom ili pregledati samo odabrane dijelove.

Za pohađanje tečaja nije potrebno prethodno predznanje. Iskustvo u programiranju jezikom R je prednost, ali nije nužno za uspješno praćenje.

Po završetku tečaja polaznicima koji su pregledali sve cjeline i prošli sve provjere znanja dodjeljuje se potvrda o završenom tečaju i digitalna značka. Svi polaznici stječu digitalne kompetencije iz područja informacijska i podatkovna pismenost, komunikacija i suradnja, stvaranje digitalnog sadržaja i rješavanje problema prema Europskom okviru digitalnih kompetencija za građane.

Tečaju možete pristupiti na poveznici: Analiza podataka u istraživačkim projektima

Više informacija možete dobiti izravno iz Srca, putem telefona: +385 1 616 5165 ili e-pošte: edu@srce.hr