Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

MICC 2024 (Ne)moguća misija: učinkovito korištenje istraživačkih resursa – 4. 6. 2024.

OBJAVLJEN PROGRAM KONFERENCIJE!

15.05.2024.

MICC 2024 – (Ne)moguća misija: učinkovito korištenje istraživačkih resursa  

Uz potporu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i u suradnji s tvrtkom Wolters Kluwer / Ovid, Središnja medicinska knjižnica i ove godine organizira konferenciju MICC – Medical Information Conference Croatia. Skup je namijenjen liječnicima i informacijskim stručnjacima u području biomedicinskih znanosti, ali je otvoren i za ostale djelatnike u medicini i zdravstvu, studente i zainteresiranu javnost. Tematikom prati aktualnosti vezane uz problematiku objavljivanja, pristupa, korištenja, širenja i čuvanja informacija u sustavu znanosti, visokog obrazovanja i zdravstva.

MICC 2024 fokusirat će se na suvremene izazove u području biomedicinskih znanosti i izdavaštvu kao što su hiperprodukcija radova, selektivno izvještavanje rezultata, nedostatak reproducibilnosti, upitna kvaliteta sustavnih pregleda i dr. Sve navedeno dovodi do rasipanja istraživačkih resursa i smanjenja povjerenja javnosti u znanost, pa je stoga cilj MICC-a analizirati navedene probleme, potaknuti raspravu te istražiti pristupe koji bi mogli smanjiti gubitak i povećati učinkovitost istraživačkih napora.

Konferenciju boduje Hrvatska liječnička komora. Aktivnim sudionicima ovogodišnjeg MICC-a dodjeljuje se 10 bodova, a pasivnim 8.

Konferencija se održava uživo, na Medicinskom fakultetu. Sudjelovanje je besplatno, uz obaveznu REGISTRACIJU.

Datum:   4. lipnja 2024.

Vrijeme:  10:00-17:30h

Dodatne informacije i program dostupni su na mrežnoj stranici konferencije.